Kur shumë njerëz mendojnë për rajonet e largëta lindore të Rusisë, menjëherë, të vinë në mëndje imazhet e një deti të gjerë dhe të ngrirë.

Ju ndoshta jeni shumë të befasuar që Lindja e Largët e Rusisë u quajt një nga destinacionet më të mira të udhëtimit për 2019.

Çfarë do të tërheqë kaq shumë njerëz në një vend me liqene dhe pyje të pafundme me verë të shkurtër dhe me dimërra të ftohtë?

Qëndroni të sintonizuar, sepse jeni gati të mësoni se ka shumë më tepër në këtë pjesë të botës sesa imagjinon mëndja dhe shikon syrin .

1-Oymyakon

Besoni apo jo, ka një treg në rritje në mesin e turistëve që vijnë në Rusinë shumë lindore pikërisht sepse ata gëzojnë izolimin dhe madje edhe klimën e ngrirë. Oymyakon ka dallimin se është qyteti më i ftohtë në botë.

Gjithashtu mund të shikoni Polin e Monumentit të Ftohtë, i cili i jep haraç një qyteti, temperaturat e ngrirjes së të cilit përputhen vetëm me ato që gjenden në Antarktidë.

2- Esso

Esso është një fshat i vogël në Gadishullin Kamçatka, një shkretëtirë e egër dhe e pandotur e njohur si një nga kufijtë e fundit të planetit. Esso ka tërhequr vëmendje të konsiderueshme turistike në vitet e fundit për shkak të pjesës më të madhe të mundësive të pafundme ecjeje në Parkun Natyror Bystrinsky dhe burimeve të mrekullueshme të nxehta.

3- Vladivostok

Vladivostok është qyteti kryesor për Rusinë lindore dhe portin kryesor të Paqësorit të vendit. Ky qytet bregdetar ka shumë kulturë dhe natës. Harbour, e cila përmban disa plazhe të mrekullueshme. Ndërsa ju jeni atje, shikoni Tregu Sportivnaya. Tërheqje të tjera përfshijnë Akuariumin Primorsky, Ura Russky, Galeria e Arteve të Fëmijëve dhe Katedralja e Nënës Më të Shenjtë të Zotit.

4- Kuril Islands

Ju mund të keni kuptuar deri tani se pjesa më e largët e Rusisë është një vend i egër dhe i hapur. Për një eksperiencë të vërtetë turistike, rekomandohet që të vizitoni Ishullin Kuril. Këto ishuj janë jashtë brigjeve të Rusisë afër Japonisë veriore.

Kurilët janë të pacenuar me shumë pyje, laguna blu dhe lumenj gjeotermale.

5- Magadan

Magadani është aq larg sa mund të gjesh rrugën e fundit të “globit”, ndërkohë që ende ka një pamje të civilizimit. Qyteti i vogël i cili filloi si një kamp pune gjatë periudhës së Gulagut ka një bukuri të vyer ndaj tij.

Magadani shtrihet në brigjet veriore të Detit të Okhotskut në rajonin e Kolomës. Ndërsa definitivisht ia vlen të bësh një udhëtim në këtë post të egër, e vetmja mënyrë për të arritur atje është me aeroplan.

6- Primorye Safari Park

Ju patjetër nuk do të shihni ndonjë luanë, gjirafë ose elefantë në këtë safari, por është një mundësi fantastike për të marrë (nga një distancë e sigurt) kafshë të egra lokale. Ju do të shihni arinj të thinjur, moose, renë dhe Tiger Siberian elastik, edhe pse vdekjeprurëse.

7- Lena Pillars

Ky është një formacion natyror shkëmbore që është formuar gjatë periudhës së Kambrias. Shumë nga shtyllat janë aq të larta sa 300 metra. Ky është një rajon tjetër i izoluar i Rusisë shumë lindore, por ka disa fshatra të afërta të tilla si Petrovskoye dhe Tit-Ary që ofrojnë strehim. Shtyllat Lena u bënë pjesë e Trashëgimisë Botërore në vitin 2012.

8- Khabarovsk

Qyteti i dytë më i madh në rajon, Khabarovsk është një Mekë. Nëse doni të përjetoni një histori autentike ruse, kaloni disa orë duke ecur rreth Sheshit të Leninit para se të shkoni në Katedralen e Shpërfytyrimit, një nga kishat më të vjetra dhe më të larta në vend. Ekziston edhe Park Dinamo dhe Muzeu i Arteve të Lindjes së Largët.