GJYKATA E SHKODRËS, VENDOS “DETYRIM PARAQITJE” PAS 4 MUAJVE BURG. Gjykata e Shkodres ka liruar nga burgimi ish drejtorin e Aluiznit ne Shkoder Besnik Kastrati. Vendimi eshte marre gjate dites se enjte ne gjykaten e Shkodres, ku trupa gjykuese ka vendosur ndryshimin e vendimit ne Detyrim paraqitje, per ish zyrtarin e larte te legalizimeve ne Shkoder.

Me këtë vendim, gjykata e apelit në Shkoder rrëzoi masën e sigurisë “Arrest me burg” që gjykata e shkallës së parë dha ndaj ish drejtorit Besnik Kastrati. Ai u akuzua se në vitin 2013 legalizuan dy objekteve në kundërshtim me ligjin. Seanca gjyqësore u shoqërua me parashtrimin e të gjitha pretendimeve nga palët. Ne tetor te vitit te kaluar gjykata e apelit pasi dëgjoi palët dhe në mbështetje të fakteve dhe dëshmive të mbledhura, trupa gjykuese e përbërë nga gjyqtarët Astrit Kalaja, Fjoralba Prifti dhe kryesues Luan Dervishi vendosi lënien në fuqi të vendimit të shkallës së pare, duke detyruar kastratin qe te shkonte ne burg per vepren penale te shperdorimit te detyres, nderkohe qe gjate se premtes, Kastrati eshte liruar nga keto akuza duke marre vendimin e detyrimit te paraqitjes

[iframe width=”300″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/iVtqVID8kT4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]