Uji është tërhequr ne zonën periferike te Livadeve , por janë problemet ato qe kane dale ne sipërfaqe.

Ujerat e zeza kane dale ne sipërfaqe dhe rreziku për epidemi është i madh. Banoret e Livadeve vuajnë varferine ndaj kerkojne ndihma ne baza ushqimore dhe koncentrat,pasi sasite e sjella jane te pamjaftueshme dhe ndarja ka qene selektive.

Shume familje nga zona e livadeve kane qene te strehuara ne konvikt pasi u izoluan nga permbytjet. Kthimi ne banesa ka qene depresionues , pasi tokat janë nen ujë, bagetite pa baze ushqimore e per me teper shpresat per demshperblim jane te vakta.