Nje dry ne deren e Kishes se Shen Premtes, eshte vetmja nderhyrje qe eshte marre deri tani, per mbrojtjen nga demtimi si pasoje e kushteve atmosferike. Catia e Kishes se shpallur Monumet Kulture u demtua dy jave me pare nga erat e fuqishme qe pershine rajonin e Lezhes.

Kisha ne fjale po shkon drejt shembjes, ndersa rrezikon te zhduket edhe afresku qe ndodhet ne brendisi te kishe,(darka e fundit). Edhe pse u premtua nga DRKK Shkodres se nderhyrja do te jete e shpejt, ende gjendja vijon jete si me pare.

Moter Vera Agostini thote se eshte e pa falshme dhe mekat qe nuk merren mase per te shpetuat kete veper te kultit.

Kisha katolike ka kerkuar leje per te nderhyre per riparimin e ketij demi te shkaktuat nga era, por sic behet me dije nga Instituti i Monumenteve te Kultures nje gje e tille nuk eshte lejuar.

Ne keto rrethana ato kane drejtuar kerkesen e tyree te menjehershme ne mbrjojtjen e kishes 800 vjecare.