LSI dhe PD mbështesin kërkesën e Metës për hetimin e DSIK-së.

Me anë të një letre drejtuar kreut të Kuvendit, Gramoz Ruçit, dy partitë opozitare i kanë kërkuar Kuvendit për ngritjen e komisionit hetimor për certifikatën e sigurisë së Gent Cakajt.

PD-LSI kërkesë kuvendit për ngritjen e komisionit hetimor.
DSIK dha certifikatën e sigurisë Gent Cakajt brenda 24 orësh

PD për komisionin hetimor ka kerkuar ae ai të ketë 9 anëtarë, kryetar një nga PD.Sipas PD komisioni hetimor duhet të ketë një afat kohor prej 3 muajsh