Ambasador i Bashkimit Evropian në Shqipëri Luigi Soreca në një intervistë për European Western Balkans ka deklaruar se Shqipëria ka bërë përparim shumë të rëndësishëm në vitet dhe muajt e fundit, por ende ka shumë për të bërë.

Ai përmend veçanërisht fushat që janë identifikuar nga Këshilli në qershorin e kaluar. “Lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit është vendimtare dhe nuk ka kohë për të humbur.

Reforma e drejtësisë duhet të vazhdojë, është një proces elastik dhe të gjithë duhet të punojnë në të njëjtën drejtim”, deklaron Soreca.

“Shqipëria ka bërë përparim shumë të rëndësishëm në vitet dhe muajt e fundit, por ende ka shumë për të bërë.

Veçanërisht në fushat që janë identifikuar nga Këshilli në qershorin e kaluar. Lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit është vendimtare dhe nuk ka kohë për të humbur.

Reforma e drejtësisë duhet të vazhdojë, është një proces elastik dhe të gjithë duhet të punojnë në të njëjtën drejtim. Reforma e drejtësisë është një reformë shumë komplekse.

Ajo ka ndryshuar një të tretën e kushtetutës së Shqipërisë dhe po hyn thellë në fuqinë e kushtetutës së këtij vendi.

Pra, është komplekse dhe prandaj ne duhet të kemi durim në mënyrë që të lejojmë autoritetet e pavarura që të verifikojnë, magjistratët, ta bëjnë këtë punë. Natyrisht, kjo duhet të bëhet në ritmin që i lejon Shqipërisë të arrijë renditje të rëndësishme të qershorit të ardhshëm”

lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit është një përparësi kryesore për Shqipërinë në rrugën e saj drejt BE-së.

Në javët dhe muajt e fundit, Ministri i Brendshëm i Shqipërisë dhe Policia e Shtetit në Shqipëri kanë pësuar një sërë veprimesh të rëndësishme kundër krimit të organizuar u shpreh Soreca.