Ne shtepine e femijes shkollor nuk ekziston dhune ndersa lidhur me te gjithe ngjarjen qe para pak kohesh perfshiu kete institucion eshte abuzuar me te verteten.

Deklarata vjen nga vete drejtori gezim mahmudaj ku sipas tij edhe denimi I punonjesve eshte lotesisht I padrejte Dhuna ne kete institucion mohohet edhe nga vete femijet. Drejtori mahmudaj e quan te pervartet skandalin en jeteimore edhe pse e e gjithe ngjarja ne fjale eshte konstatuar fillimisht nga avokati I popullit dhe me pas, vete prokurori a e shkodres, pas hetimeve zbuloj detaje të të dhunës fizike dhe psikologjike ndaj femijeve te kesaj jetimorje gje e cila coj ne arrestim e ish 5 punonjesve. Dhe po gjithashtucedhe gjykata e shkodres ne baze te fakteve nxorri te fajshshme pikerisht keta 5 punonjes.