Bashkia Vau Dejës, dhe fondacioni hollandez që operon prej vitesh në fshatin Barbullush ka qëne prane banoreve te prekur nga permbytjet.

Ndihma ne veshmbathje, ushqime dhe uje te pishem jane shperndare për të gjithë banorët e zonës të cilët po përballen me nje situatë të ngjashme si ajo e vitit 2010-te.

Sipas drejtuesve te Bashkise Vau Dejës, pas perfundimit të përmbytjeve do të kryhet edhe evidentimi i plote i demeve te shkaktuara nga permbytjet,

nje situate e cila ka vene nen pushtetin e ujit mbi 1000 ha toke uje, ndërkohe që në rrëth 100 shtepi ka pasur prezence uji