2300 maturante te Qarkut Shkoder i jane nenshtruar sot provimit te dyte te matures shteterore , atij te gjuhes shqipe dhe letersise.

Specialistja ne DAR Shkoder Frida Kopliku tha se cdo gje ka shkuar konform rregullave dhe nuk ka patur asnje sinjalizim per problematika.

Niveli i pyetjeve të testit orientohet sipas llojit të shkollës së mesme që maturanti ka ndjekur.

Ne Shkodër provimi u zhvillua ne 15 ambjente te monitoruara nga DAR Shkoder, Ministria e Arsimit po njekohesisht nga Policia e Qarkut te Shkodres e cila ka qene nje bashkepunetore ne kuader te mbarevajtjes se ketij procesi.

Një javë më parë maturantët iu nënshtruan provimit të gjuhës së huaj Anglisht.

 

PUBLICITET