Mbërrin në Shqipëri koordinatori kundër terrorizmit në DASHA, Nathan A.Sales. Të parin zyrtar të lartë shqiptar, Sales ka takuar ministrin e Brendshëm, Fatmir Xhafaj, ku në fokus të bisedës ka qenë pikërisht luft kundër terrorizmit dhe garantimi i paqes e sigurisë globale..

Qëllimi i vizitës së Sales është bashkëpunimi kundër terrorizmit e ligjin për ndëshkim të terroristëve. Dy bashkëbiseduesit kanë theksuar edhe domosdoshmërinë për ndalimin e njerëzve që udhëtojnë për terrorizëm.