Problemi i menaxhimit te mbetjeve vazhdon te jete serioz ne qytetin e Shkodres.

Situata vijon te jete shqetesuese dhe pavaresisht projekteve te pushtetit lokal per permiresimin e saj, deri me tani asgje nuk ka ndryshuar.

As kjo pamje qe shihni sot, e cila duket thuajse e fotografuar. Kjo pasi sa here te kalosh ne unazen perendimore ne cilendo ore te dites veren te njejten panorame te mjere, keto kontenier te papastruar , mbetje ne toke dhe nje ere kunderbuese rreth e perqark.

Ashtu sic shihet ne pamje, kontinieret e mbetjeve jane te tejmbushur nga mbeturinat. Nje gje e tille vjen si shkak i pastrimit te rradhe te ketyre kontiniereve. Nga ana tjeter, qytetaret detyrohen qe ti hedhin mbeturinat e tyre jashte ketyre kontiniereve.

Por, nje veprim tille ben qe trotuaret te mbushen nga mbeturinat. Jashte kamerave ato shprehen se nje situate e tille perseritet prej shume kohesh ne kete zone, ndresa pervec mediave dhe vete atyre askush nuk duket i shqetesuar per kete realitet.