Ne Shengjin jane vendosur kullat e vrojtimit te pajisura me te gjithe elementet e nevojshem per rritjen e sigurise se pushuesve ndersa vrojtuesit jane te certifikuar.

Pas ngritjes ne media te kesaj problematike te madhe pushuesit kane pare sot flamuj jeshil qe nenkupton notim te qete ne det si dhe zona e notimit eshte e kufizuar me bova.

Ministrja e Shtetit Sonila Qato sebashku edhe me ministren e arsimit Lindita Nikolla ishin ne Shengjin per te pare nga afer ndryshimet nje standart i ri qe aplikohet per here te pare ne Plazhet e Lezhes dhe ndergjegjesimin e te gjithe bizneseve.

Permiresimi i kushteve te sigurise jane te dukshme kete sezon ne Shengjin dhe Tale tha ministrja Nikolla.

Ministrja e Shtetit Sonila Qato e pyetur mbi demet qe po i sjell biznesi me ndotjen e bregdetit te Shengjinit iu shmang pyetjes, duke thene se do ta ndjekim ne hapa te tjere.

Vrojtuesit e plazheve tregojne mbi sigurine qe duhet te kene ndaj pushuesve.

Minitorimi i Plazheve te Lezhes behet me qellim nxitjen e bizneseve qe te marrin masa per rritjen e sigurise, duke qene se vitin qe kaloi ka patur raste me jete te humbura.

 

PUBLICITET