Ndalimi I peshkimit për dy muaj I cili përkoi me kohën e shumimit të larvave ka dhënë një efekt pozititv në rritjen e numrit të peshqve.

Këtë fakt e konfirmon menaxheri i Organizatës së Menaxhimit të Peshkimit, Arian inari, teksa e cilëson këtë vit si më të mirin për të gjithë peshkatarërt.

Më tej Ariani tregon se deri tani vihet re një rritje e rasatit të gjucave dhe të krapit.

Në mujt prill dhe maj ishte e lejuar vetëm peshkimi me grep por që nga data 1 qershor peshkatarët mund të përdorin dhe rrjetat. Kuptohet që kjo gjueti do të jetë me kufizime pasi cdo lloj peshku ka kohën e tij .

Një ndihmesë të madhë ktë vit për rritjen e numrit të peshqve kanë dhënë përmbytjet si dhe niveli i lartë i ujit në liqen.

Nesë liqeni do të pësonte një ulje të nivelit të tij larvat do të dilnin në sipërfaqe dhe nuk kishin si të shumoheshin.