Zv/Ambasadorja e SHBA, Leyla Moses-Ones dha një mesazh për të gjithë ata, që sipas saj, duan të ndikojnë negativisht në reformën në Drejtësi.

“Ju e keni gabim”, iu drejtua zv/ambasadorja amerikane në Shqipëri, gjatë në një konference.

Ndërsa theksoi se Shqipëria po ecën në rrugën e duhur në implementim e reformave.

Leyla Moses-Ones: “Shqipëria ka përgjegjësi për vazhdimin e reformave, që janë aq shumë të rëndësishme për tu anëtarësuar në BE. Progresi duhet të vazhdojë në termat e rregullit ligjor, kundër krimit, korrupsionit duke krijuar një ekonomi në temat e lirisë dhe barazisë.

Shqipëria është duke ecur në rrugën e duhur dhe kjo duhet të vazhdojë. Reforma në Drejtësi për shembull po vazhdon dhe do ta bëjë Shqipërinë me një sistem të pavarur ashtu siç duhet. Ne kemi një mesazh për të gjithë ata që duan të ndikojnë negativisht në zbatimin e reformës në drejtësi, ju e keni gabim.

SHBA në 2014 të gjitha vendet anëtare të NATO-s vendosën të shpenzonin 2% të GDP-së së tyre për funksionin e saj. Bëjeni një gjë të tillë, mbajini fort forcat e armatosura dhe kështu do i shohim rreziqet e kërcënimet së bashku.”