Situata epidemiologjike kete fillim viti ne Shkoder ka shenuar nje trend rrites, kjo per shkak te uljes se ndjeshme te temperaturave.

Shefi i epidemiologjise prane Drejtorise se Shendetit Publik Shkoder Artan Mesi thote se me te perhapura jane infeksionet respiratore, ku vetem ne nje jave shenohen 800 te tilla. E nderkohe mesi ben edhe nje pasqyre te plote te gjendjes virusale Gjithashtu Mesi tregon kategorite me te predispozuara ndaj vales virusale dhe kujdesin qe duhet te tregohet. Ulja e temperaturave ka rritur ndjeshem numrin e pacienteve qe iu drejtohen dyerve te spitaleve per ndihme mjekesore. Vala e virozave ka prekur me se shumti femijet e vegjel e ndersa Mjeket rekomandojne konsum te lengjeve dhe evitimin e perdorimit te antibiotikeve pa receten e mjekut.