Kontributi i mesuesve shqiptare e sidomos atyre shkodrane ne arsimin e Gjakoves ne vitet e Luftes se Dyte Boterore,

eshte objekt i disa aktiviteteve te Unionit Shqiptar te Shoqerie Civile qe ka hapur disa ekspozita fotografike ne Prishtine e Gjakove dhe se shpejti do e prezantoje ate dhe ne Shkoder.

Sipas presidentit te ketij unioni Dashamir Uruçi babai i te cilit ishte nje nga keta mesues thote se shumica dolen nga shkolla normale e Elbasanit dhe ndikuan ne forcimin e lidhjeve mes Shkodres e Gjakoves.

Uruçi shprehet se procesi i bashkimit kombëtar mes Shqipërisë dhe Kosovës është i pandalshëm.

Jane 640 foto bardh e zi te familjes Uruci qe pasqyrojne aktivitetin e mesuesve shkodrane ne Gjakove.

Dashamir Uruçi tregon pengun e babait të tij.

Unioni Shqiptar i Shoqërisë Civile do të vijojë punën në kuadër të bashkimit kombëtar dhe aktiviteteve të përbashkëta mes Kosovës dhe Shqipërisë.