Presidenti i Republikës Ilir Meta reagoi nga Lezha për dekretimin e Kryeministrit Edi Rama edhe si Ministër të Jashtëm.”Do të japë një përgjigje të qartë,të përgjegjshëm dhe shteruese,me qetësi por pa dashuri për afatet kushtetuese,nënvizoi ndër të tjera kryetari i shtetit.

Meta i pyetur në lidhje me ndalimin e e Klement Balilit,Meta falënderoi në mënyrë të veçantë ndërkombëtarët, që sic tha ai,presionin i gjithanshëm bëri të arrihet ky rezultat

Këto deklarata Meta i bëri nga bashkia Lezhë të cilën e falënderoi që iu përgjigj kërkesës presidenciale për fushatën e dhurimit vullnetar të gjakut.

Kryebashkiaku Frrokaj,nënvizoi bashkëpunimin me çdo institucion që i vjen në ndihmë banorëve të Lezhës dhe mbarë shqiptarëve.