Presidenti i Republikës Ilir Meta u ka dhënë shtetësinë shqiptare dy këngëtareve të njohura nga Kosova Mihrije Braha dhe Shyhrete Behluli, të cilat janë një ndër më të dashurat për publikun tonë.

Jane 19 personat të cilët kanë marrë shtetësinë shqiptare me dekret të Presidentit, mes të cilëve janë edhe këngëtaret shqiptare nga Kosova.

Presidenti Meta ka dekretuar lenien e nenshtetesise shqiptare per 23 shtets dhe dhenien e kesaj nenshtetesie per 19 shtetas te tjere.