Gjakmarrja dhe vetëgjyqësia, një fenomen që prej kohësh ka sjellë drama dhe tragjedi në shoqërinë shqiptare, po shkon drejt uljes në qarkun e Shkodrës. Në vitin 2016 në qarkun e Shkodrës ndodhen 8 vrasje ndërsa në vitin 2017 6 vrasje.

Asnjë nga këto ngjarje nuk erdhi si shkak i gjakmarrjes pohon kreu i shoqatës së misionarëve të paqes Nikollë Shullani

Megjithate Shkodra vazhdon te jete ne top listen me numrin më të madh të familjeve të ngujuara. Gjithashtu thuhet se reforma e re e drejtësisë e ndërmarrë nga shteti, mund t’ia dalë të fshijë një herë e përgjithmonë këtë fenomen nga jeta shqiptare.