Ministri Bushati i pranishëm në Shkodër foli për akuzat e opozitës për lidhjet me krimin duke thënë se ndjen keqardhje që vendi është pa opozitë dhe se mashtruesit patologjik nuk dinë te bëjnë gjë tjetër dhe se nuk shohin asgjë nga nderkombetaret.

Sa i perket procesit të integrimit u shpreh se opozita nuk po ndikon pozitivisht por se në po përpiqemi të punojmë bashkë me qytetarët.

Për çështjen e referendumit në Maqedoni Bushati tha se ka bere deklarate per ceshtjen e permendjes se Vorio Epirit nga ministri i mbrojtjes pak dite me pare.