Shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Federica Mogherini, bisedoi në Nju Jork me udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor.

Zëdhënësja e saj, Maja Kocijançiq, përmes një postimi në Twitter tha se Mogherini ka zhvilluar një takim me liderët e Ballkanit Perëndimor, ku është biseduar për situatën në rajon, bashkëpunimin rajonal dhe punën për integrimin evropian.

Në Nju Jork po zhvillon punimet Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara.