Presidenti i Republikës, Ilir Meta, ka folur për herë të parë lidhur me mosdekretimin e ministrit të ri të Brendshëm, Sandër Lleshi.

Meta u përgjigj se të gjithë ata që e atakojnë për firmën e tij, duhet të lexojnë Kushtetutën për kompetencat e kreut të shtetit.

Ftoj amatorët dhe të njëanshmit të lexojnë Kushtetutën dhe kompetencat e Presidentit. A mundet parlamenti të rrezojë dekretin e presidentit për një ministër?

Sepse edhe kjo nuk është e shprehur në mënyrë eksplicite në Kushtetutë. Më lni të bëj detyrën time me përgjegshmëri të plotë, si gjithmonë.