Moti i keq nuk ka përfshirë vetëm Shqipërinë, por edhe vendet fqinje. Si pasojë e kushteve të këqija atmosferike, tragetet që janë nisur nga Bari për në Durrës pritet që të mbërrijë me vonesë.

Njëri pritet të mbërrijë rreth orës 10:30 ndërsa tjetri është nisur vetëm në mëngjes në drejtim të Durrësit dhe pritet të mbërrijë pas orës 14.00. Në det të hapur forca ka arritur deri në 10 ballë bëjnë me dije nga porti i Durrësit.