Keto jane vetem disa nga turistet te cilet vizitojne Muzeun Historik te Shkodres.

Ky muze se bashku me muzeun e Kalane Legjendare te Rozafes dhe Vendin e Deshmise dhe Kujteses numerojne me shume se 14 mije vizitore ne tre muaj, cka tregon se historia dhe deshmite rreth saj jane atraksion . Drejtori Juka tregon se interesi i vizitoreve eshte i ndryshem, duke nisur nga ato te cilet preferojne aspektin historik, kostumografine , arkeologjine apo dhe pavionin e pinakotekes.

Ajo e cila ne syrin e drejtorit te muzeut eshte interesante, eshte se emigrantet sjellin femijet e tyre ne muze, per ti njohur ato me identitetin e tyre historik dhe kulturor Ndresa pritet qe dhe muajt Tetor dhe Nentor te shenojne nje rritje te numrit te vizitoreve ne rrjetin e muzeve te Bashkise Shkoder duke qene se keto muaj jane thuajs ete percaktuara se kohe per te vizituar sitet historike dhe kulturore.