Të gjitha qeveritë pa përjashtim përgjatë këtyre 28-viteve e kanë përdorur kategorinë e ish-të përndjekurve politik për qëllime politike dhe elektorale. Kështu deklaroi për Star Plus Presidenti i Unionit të Përndjekurve Politik Besim Ndregjoni

Sipas Ndregjonit ka ardhur koha që të gjithë të përndjekurit duhet të mobilizohen për të mbajt gjallë kujtimin e të parëve , pasi kjo kategori ndodhen në harresë të plotë

Këtë deklaratë Presidenti i Unionit të Përndjekurve Politik Besim Ndregjoni e bëri sot në aktivitetin përkujtimor të kryengritjes anti-komuniste të Malësisë së Madhe