Ndotja e madhe ne zonen e mbrojtur Kune Vain eshte kthyer ne nje fenomen shqetesues per pushuesit por edhe per banoret dhe bizneset e zones. Njeri nga pushuesit shprehet se situata eshte kaotike, ndersa fajeson intancat shteterore per mos marrjen e masave qe kesaj zone ti kthehet identiteti.

Ne lidhje me situaten e krijuar dhe ndotjen alarmante nga algat te zones turistike ka reguar edhe Kryebashkiaku i Lezhes Pjerin Ndreu. Ndreu tha se ende nuk e kemi kapacitetin e duhur te mjeteve pastruese qe te nderhyjme ne normalizimin e situates

Zona turistike e Kune Vainit prej dy vitesh eshte jashte vemendjes se intacave shtetero.E gjithe siperfaqja e vijes bregdetare eshte ndotur, ndersa pushuesit jane larguar dhe bizneset kane ulur qepenat.