Rritja e tarifes se pastrimit ne Shkoder ishte nje proces i domosdoshem dhe i pashmangshem.

Keshtu shprehet Fatbardh Kuqi drejtor i sherbimeve publike ne Shkoder , i cili sqaron se prej vitesh nga Landfilli i Bushatit i cili funksionin si SH.A kerkohej nje shtese fondi pasi po punohej nen kosto. Prej javesh kane nisur degjesat me publikun jo vetem me qytetare te rajoneve te qytetit por edhe me njesite administrative.

Drejtori Kuqi thote se eshte arritur nje mirekuptim nga ana e qytetareve pavaresisht se veshtiresite financiare te tyre jane te medha. Rritja e tarifes se pastrimit do nis qe ne muajin tetor , ndresa ne tarifen vjetore do kete nje rritje prej 450 lekesh per familjare e ndresa 300-500 per bizneset.