“Neve e duam instrumentin e trombës”, kështu u titullua koncerti i përgatitur nga profesori Qamil Gjyrezi në sallën e koncerteve “Gjon Kapidani” në shkollën e mesme artistike “Prenkë Jakova” në Shkodër.

Në këtë koncert u performuan pjesë muzikore të njohura nga kolosët e muzikës klasike.

Për Gjyrezin, tromba është një instrument mjaft interesant, i cili është lënë pak në hije pasi të rinjtë sot mundohen të zgjedhin të tjera instrumente, megjithatë, duhet kujtuar se sa vlerë ka.

I pranishëm në këtë koncert ishte edhe studiuesi Agron Luka, i cili foli për vetë historinë e trombës. Sipas tij, tromba ka prejardhje nga boria, dhe më pas ka marrë formën që ka ardhur deri më sot.

Tromba përfshihet në instrumentet frymor dhe ka një tingull të veçantë.

 

PUBLICITET