Kur AkriviA u shpall si fitues i Men’s Watch në Grand Prix d’Horlogerie de Genève në nëntor, shumica e anëtarëve të audiencës ndoshta dinin pak më shumë sesa emri i markës gjashtëvjeçare.

Disa fansa brohoritën emrin e Rexhep Rexhepit, i cili është orëndreqësi, i cili u shpall edhe fitues në nëntor të vitit të kaluar për orë të meshkujve në Grand Prix d’Horlogerie të Gjenevës.

“Z. Rexhepi nuk mund të ketë një biznes të familjes, por në moshën 31-vjeçare ai është një kandidat i pastër në një brez të ri të orëve dhe të atyre që janë të përkushtuar ndaj zejtarisë tradicionale”, shkruan nyt, përcjell albinfo.ch.

I lindur në vitin 1987 në Zhegër, Kosovë, Rexhepi u largua nga vendi i shkatërruar nga lufta në vitin 1999 për në Zvicër. Ai hyri në një program mësimor në Patek Philippe dhe më vonë punoi për BNB Concept, si dhe për oratorin e pavarur zviceran të njohur François-Paul Journe.

14coming Inyt2 Jumbo
Në vitin 2012, në ditëlindjen e tij të 25-të, Rexhepi hapi punëtorinë e vet në zonën e Qytetit të Vjetër të Gjenevës, duke përdorur 100,000 franga zvicerane nga kursimet e tij. Në fillim, ai prodhoi kryesisht prototipa për markat e tjera, ndërsa në vitin 2015 ai filloi të fokusohet në zhvillimin e AkriviA.

“Ne mbrojmë vlerat tradicionale që po humbasin sot”, ka thënë Rexhepi. “Mund të jemi të rinj, por ne mbështetemi në traditën për të ecur përpara”, thekson ai duke treguar se realizimi i një orë i merr edhe deri në 8 muaj punë.

AkriviA tani punëson gjashtë oratorë, duke përfshirë edhe vëllain më të ri të Rexhepit – i cili u bashkua me AkriviA pas një ndalese në Patek Philippe dhe prodhon rreth 30 orë në vit.