Nis Vettingu, zbarkojnë në Tiranë vëzhguesit e BE-SHBA

Vëzhguesit e emëruar nga Operacioni ndërkombëtar i Monitorimit për mbikëqyrjen e procesit të Vettingut zbarkojnë në Tiranë duke filluar nga kjo javë. Vëzhguesit e ligjit më të rëndësishëm të drejtësisë shqiptare do të vijnë në Tiranë për detyrën e tyre afatgjatë. “Që nga kjo javë, vëzhguesit e emëruar nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit për mbikëqyrjen e procesit të vetingut do të vijnë në Shqipëri për detyrën e tyre afatgjatë. Që nga kjo javë, vëzhguesit e emëruar nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit për mbikëqyrjen e procesit të vetingut do të vijnë në Shqipëri për detyrën e tyre afatgjatë. Vendosja në Tiranë e gjithë ekipit prej tetë vëzhguesish (shtatë nga gjyqësorët e shteteve anëtare të BE-së dhe një nga gjyqësori i SHBA-ve) do të përfundojë gjatë javëve të ardhshme, bashkë me mbërritjen e stafit ndihmës për kryerjen e detyrave siç parashikohen në legjislacionin kombëtar”, thuhet në njoftim.