Jeta e veshtire rrëzë malit pa asnjë urë lidhëse me rrugën kryesore ua vështirëson jetën rreth 150 banorëve të fshatit Prekal.është kryeplaku I asaj zonë I cili tregon mundin që hasin këta banorë.

 

Ju duhet të ecin përgjatë malit për të kryer punët e tyre ose të presin që të thahet lumi për të modifikuar një ure portative me forcat e tyre.

 

Nga pamjet shihet qartë sesi I gjithë fshati është kufizuar nga lumi kir dhe në të nuk është ndertuar asnjë urë lidhëse pavarsisht se janë jetike. Më të veshtire e kanë fëmijet të cilët mbesin pa shkollë për shkak se lumi fryhet gjatë stinës së dimrit dhe në të nuk mund të kalohet.

 

PUBLICITET