Policia e Essex ka ngritur një qendër të posaçme për të pranuar telefonata nga shtetas britanikë dhe të huaj, të cilët mund të jenë të shqetësuar për të afërmit e tyre pas tragjedisë ku 39 njerëz humbën jetën brenda një kamioni.

Për njerëzit brenda Britanisë numri është: 0800 056 0944 – ndërsa të huajt mund të telefonojnë në numrin: 0207 158 0010.

Autoritetet nuk kanë mundur ende që të zbulojnë identitetet e viktimave, madje nuk japin informacion as për shtetin nga dyshohet se janë nisur.

Ajo që dihet deri më tani është se kamioni është nga Bullgaria dhe ka hyrë në Britani nga porti i Holyhead, në Uells, 300 milje larg nga vendi ku u identifikua nga autoritetet.

Zona e Essex është populluar kryesisht nga emigrantë me prejardhje nga Bagladeshi, shtet në Azi, gjithsesi, autoritetet vendase nuk kanë dhënë asnjë detaj mbi shtetësinë e viktimave.