Ne shenje sensibilizimi per te “Drejtat e Njeriut” dhe “Luften Kunder Korrupsionit” kater gjimnaze te qytetit te Shkodres dhe tre shkolla 9 vjeçare kane marshuar sot ne pedonalen “Kol Idromeno”.

Ky marshim eshte inicuar nga nxenesit dhe mesuesit e gjimnazit “28 Nentori” te cilit I jane bashkuar edhe gjimnazet e tjera te qytetit te Shkodres , tri prej shkollave 9 vjeçare te qytetit , Drejtoria Rajonale E Arsimit dhe Instituti Shqiptar per Çeshtjet Publike. Sipas mesueses se gjimnazit “28 Nentori” Alketa Kraja ky aktivitet ka nisur prej nje muaji gjate se cilit jane zhvilluar edhe disa konkurse. Akademia Rinore e te drejtave te njeriut eshte nje iniciative e perbashket e Institutit Shqipetar per Çeshtjet Publike dhe Shkollave te mesme ne Shqiperi per edukim dhe trajnim te vazhdueshem dhe aktivizimin per te drejtat e njeriut