Opozita do të bojkotojë edhe seancën e tretë plenare për sesionin e ri parlamentar. Ditën e enjte grupi parlamentar i PD do të mblidhet në qytetin e Durrësit.

Mesohet se këtë javë do të bojkotohen edhe komisionet parlamentare.

Në datë 3 shtator kur u zhvillua seanca e parë plenare, opozita e bojkoti duke u zhvendosur në Shkodër, ndërsa në mbledhjen e dytë të Kuvendit, PD dhe LSI zhvilluan një takim paralel në Elbasan.