Shenjtërimi i Nënë Terezës është kujtuar dhe nga Papa Frençesku. Ai ka drejtuar një lutje për të Shenjtën Nënë Terezë.

“Nënë Tereza, bamirësja e pa lodhur, lutu për ne, që qëllimi i çdo aksioni në jetë të jetë dashuria, e ofruar falas për të gjithë pa dallimin e gjuhës, kulturës, racës ose fesë”, shkruan Papa.