Vijojnë temperaturat e larta edhe në fundjavë, por kulmi i nxehtësisë shënohet nga e mërkura në të premten ku maksimumet sipas zonave

 

pritet të luhaten nga 31 në 36°C zonat malore (maksimumi në Kukës) dhe nga 36 – 38°C në zonat e ulëta dhe bregdetare.

 

Në zona specifike të Shqipërisë, maksimumi do të ngjitet mbi 39°C, vlera që priten në Veriperëndim të vendit (Koplik, Zadrimë) dhe Jug (Kuçovë, Këlcyrë).