Besimtarët ortodoks festojnë sot festën e shenjtë të Pashkëve. Në kishën ortodokse në Shkodër përfaqësues të klerit bënë vizitat e rastit dhe uruan gjithë besimtarët ortodoks për festën e pashkëve.

Tre drejtuesit e klerit në shkodër At Aleksandër Petani, Myftiu Muhamed Sytari dhe Arqipeshkëvi Anxhelo Massafra bashkuan duart duke dhënë një mesazh të fortë bashkimi, tolerence dhe harmonie.