Partia Demokratike pritet të thërrasë Kuvendin me 15 dhjetor. Kuvendi do të zgjedhë Këshillin Kombëtar dhe me pas do të vijojë proceduara për zgjedhjen e Kryesisë së PD.

Burimet nga selia PD-së bëjnë me dije se për zyrtarizimin e datës pritet firma dhe zyrtarizimi i urdhrit nga kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha.