Një pilot hero shpëtoi jetën e 89 pasagjerëve dhe anëtarëve të ekuipazhit, duke ulur aeroplanin e tij pa rrotat e përparme, pasi pajisja e uljes së avionit nuk arriti të funksionojë.

Pamjet e pabesueshme të uljes emergjente tregojnë hundën e aeroplanit të Myanmar Airlines që goditi pistën, duke shkaktuar panik tek pasagjerët.
Shumë kanë lavdëruar veprimet e kapitenit të aeroplanit, i cili hodhi karburantin e tij para uljes për të zvogëluar peshën e avionit.

Askush nuk u lëndua gjatë fluturimit të UB-103 në Mandalay, Myanmar, të dielën, i cili u bë fluturimi i dytë që ndeshet probleme në vend në më pak se një javë.

Ye Htut Aung, zëvendës drejtor i Përgjithshëm i Departamentit të Aviacionit Civil në Myanmar, tha për AFP: “Ata u përpoqën dy herë duke fluturuar rreth pistës për të parë nëse rrotat e tij funksiononin.

” Avioni përdori rrota të pasme … Piloti mund ta bënte atë me mjeshtëri dhe nuk pati viktima.”