Pleqeri gri per te moshuarit ne Shkoder. Brezi i sakrificave eshte harruar me vitet ndersa ato sot ndihen te braktisur dhe ne veshtiresi serioze.

Jane femijet qe mbajne prinderit, pasi sa i takon shtetit eshte njelloj si te ngresh syte nga qielli. Ne diten boterore te te moshuarve, ky brez ne shkoder , i cili ka kaluar permes dy sistemeve ekstremisht te kunderta eshte njelloj si peshku pa uje.

2/3 te moshuar rezulton te kete probleme shendetsore, ndersa cdo dite perballen me emigrimin e femijeve, mungesen e sherbimeve socaile, si dhe veshtiresine e marrjes se ilaceve si dhe ndjekjen e rregullt te vizitave mjeksore. Keto jane brezi qe kane ndertuar shqiperine e sot kontributet i jane shumzuar me nje pension minimal i cili vetem sa i mban frymen gjalle.