Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam referoi sot në Shkodër temën “Politika e Jashtme e Emirateve të Bashkuara Arabe”.

Qëllimi kryesor i kësaj teme është shpjegimi I kultures së lindjes në aspektin Filozofik, Politik e Kulturor ndërsa të pranishmit vlerësuan marrëdhëniet tepër të mira që ekzistojnë mes dy vendeve

Emiratet e Bashkuara Arabe janë angazhuar edhe për nënshkrimin në një kohë shumë të afërt të memorandumit të bashkëpunimit me Shqipërinë mbi “Njohjen reciproke të lejeve të drejtimit të automjeteve”,

ndërsa në një moment të dytë, do të shikohet me prioritet edhe mundësia për heqjen e regjimit të vizave për shtetasit shqiptarë që udhëtojnë drejt Emirateve Arabe.