Nga Shkodra politologu Blendi Ceka u shpreh se mundësia që mazhoranca të hyjë e vetmë në zgjedhje është gati e pamundur sepse kjo gjë do ta humbiste konceptin e të qëndurit votim i fshehtë pasi cdokush që do ti drejtohet kutive të votimit do të diktohet se për ke po e hedh atë votë.

Sipas tij nëse mazhoranca do të veprojë e vetme në zgjedhje kjo gjë do krijonte një problem shumë të madh sa i takon legjitimitetit dhe moralitetit politik

Ceka e shikon të pamundur krijimin e një opozite të rë në parlament
Këtë deklaratë politologu Blendi Ceka e bëri gjatë ëorkshopit për përmirësimin e raportimit për zgjedhje lokale i cili u organizua në mjediset e hotel Coloseo në praninë e publicistit

Agron Gjekmarkaj , analistit Mark Marku me pjesmarrjen edhe të përfaqësuesve të medias audio-vizive