O’Brien ka qenë më herët i dërguar special i presidentit për Çështje të Pengjeve në Departamentin amerikan të Shtetit. Ai do jetë Këshilltari i ri për Siguri Kombëtare në Shtetet e Bashkuara pasi Trump shkarkoi John Boltonin nga ky post.

Posti i këshilltarit të sigurisë kombëtare nuk kërkon konfirmim të Senatit. Këshilltari i sigurisë kombëtare jep këshilla për çështjet e mbrojtjes, të sigurisë dhe diplomacisë dhe është pozicioni më i lartë i Shtëpisë së Bardhë për sigurinë kombëtare.

Më 10 shtator, presidenti Donald Trump, shkarkoi këshilltarin e sigurisë kombëtare, John Bolton, duke thënë se shërbimet e tij në Shtëpinë e Bardhë nuk janë më të nevojshme.

Zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Stephanie Grisham u tha gazetarëve se “Presidentit nuk i kishin pëlqyer shumë politikat e tij dhe se ata kanë pasur