“Ne maturantët e ’64-ës” është libri që ka sjellë Lejla Zyla duke patur brenda historinë e gjithsecilit që ishte pjesë e maturës në shkollën “Shejnaze Juka” në vitin 1964.

Një libër që ka përbrenda emocionet dhe jetëshkrimet e të rinjve të atëhershëm të cilët kaluan vitet më të bukura në bankat e shkollës për të nisur më pas hapin e madh të jetës e cila vazhdoi për të gjithë në mënyra të ndryshme.

Autorja zgjodhi që ta prezantojë pikërisht pranë ish-maturantëve të ’64-ës

Ky libër nuk është vetëm një kujtim për maturantët e para 54 viteve por mund të jetë një manual i duhur edhe për të rinjtë e sotëm të cilët duhet ta marrin si një shembull për të përftuar vlerat e shoqërisë së atëhershme.

Libri “Ne Maturantët e ’64-ës” ka në përmbajtja emra të cilët kontribuan në fusha në ndryshme në Shkodër dhe jo vetëm duke u kthyer nga maturantë në persona të rëndësishëm për shoqërinë.