“Oret e vdekjes” eshte titulli i romanit me autor Shyqyri Mollaj qe u promovua kete te shtune nga shoqata atdhetare e shkrimtareve.

Autori Mollaj e cileson Nje titull provokativ dhe filozofik ku lexuasit mund te gjejne veten mbrenda ngjarjeve te ketij romani qe zhvilllohen ne brigjet e Atlantikut nepermjet 3 personazheve kryesore. Ky eshte libri I trete I shkrimtarit Mollaj. Nderkohe ngjarjet e romanit zhvillohen ne SHBA, diku ne brigjet e Atlantikut. Jane tre shoke te ngushte, ish student te Harvardit ku ata kujtojne te kaluaren e perbashket, por edhe secili te veten. Gjithashtu perballjet, bemat, si dhe frakturat e ndergjegjies e fantazmat e te vrareve.