Kanë dalë sot para gjykatës së krimeve të rënda 50 protestues të cilët u ndaluan nga policia pas protestës së 11 Majit.

Gjykata vendosi masën e arrestit me burg për 20 protestues, 11 me arrest shtëpie dhe 19 detyrim paraqitje.

Vendimi u kundërshtua nga protestuesit dhe familjarëve të tyre të cilët thanë se i vetmi krim që kanë bërë është protesta e lirë dhe paqësore. Procesi gjyqësor është shoqëruar me reagime të forta ndaj gjyqtarit Arben Micko.

Ndërsa jashtë dyerve të Gjykatës kanë qenë edhe përfaqësues të opozitës.
Arrest me burg
Sami Çela
Amdi Begaj
Drilon Çela
Ardit Boçi
Krenar Potka
Saimir Pira
Edlir Saraçi
Elgert Gjoni
Gurali Meetko
Aleksandër Palaj
Marko Bibaj
Zef Ndoci
Gerjon Rama
Klajdi Halili
Orgest Memaj
Fatjo Gjokrosa
Armand Gjoci
Vition Gjoci
Leondard Hastoci
Emiljan Gega
Arrest shtëpie
Armand Picaku
Akeksandër Çela
Arjan Rexhepi
Gjovalin Vokrri
Ervin Bami
Madrit Ulqinaku
Isuf Peqini
Ergis Luku
Erjon Gjoka
Dylber Gjoka
Emiljan Gjoci