Protesta e studentëve ka zgjuar ndërgjegjen e popullsisë shqiptare, ndërsa vetë politika shqiptare dhe konkretisht qeveria e ka pranuar se studentët i dhanë një shuplakë të fortë asaj.

Po si shihet kjo qëndresë në këndvështrimin e studiueses Falma Fshazi, dhe gazetarit holandez W.J. van Gerven Oei.

Sipas studiueses Falma Fshazi, protesta e studentëve është revolta legjitime, e shprehur në mënyrën më të kthjellët e më të pjekur të mundshme.

Fshazi e konsideron si lajmi më i mirë që i vjen Evropës nga Shqipëria. Si njohës i situatës në Shqipëri për shkak të bashkëpunimit me gazetën online exit.al.

Gazetari holandez mendon se protesta e studentëve është ngjarja më shpresëdhënëse e viteve të fundit në Shqipëri.