Ministria greke e Drejtësisë ka reaguar pas publikimit në media të një video ku shfaqen pamje nga momenti i vrasjse së të burgosurit shqiptar, Albert Bako 36 vjeç.

Përmes një deklarate zyrtare ajo është shprehur se publikimi i këtyre pamjeve dëmton drejtpërdrejtë gjyqësorin.

“Videoja e Korydallos” aktuale i referohet ngjarjeve të 14 janarit të cilat tashmë janë duke u hetuar nga një hetues i veçantë dhe është një element i dosjes përkatëse të rastit

. Sa i përket këtij rasti të veçantë, dihet se për herë të parë, drejtësia dhe qeveria kanë lëvizur me vendosmëri dhe shpejtësi për një çështje që askush nuk guxonte të prekë për vite: Luftimi i mafias se burgut.

Rezultati ishte zbulimi i një rrethi të madh kriminal me të cilin askush nuk guxonte të përplaseshin përveç qeverisë së sotme. Hetimi gjyqësor vazhdimisht zbulon aspekte të reja të ciklit të dhunës dhe krimit.

Kështu, ndërsa drita e parë bie nëpër një të gjerë fenomeni kriminal qarqe të caktuara vazhdimisht duke u përpjekur të mashtrojë njerëzit me anë të imazheve rishikim kur marrja në pyetje dhe hetimet e policisë janë në një pikë kthese.

Kontraktori zbulimi i këtyre imazheve dëmton drejtpërsëdrejti Gjyqësorin dhe beteja e policisë shërben dhe është pjesë e luftës së vazhdueshme te Ministrisë së Drejtësisë për burg të pastër dhe çrrënjosjen e qarqeve kriminale dhe interesat që i mbështesin ato”, thuhet në deklaratë.

Në video duket momenti kur Bako goditet me grushte dhe thikë nga disa të dënuar brenda burgut, ndërsa vrapon për të shpëtuar.

E ndërsa gardianët nuk reagojnë, pas goditjeve në stomak dhe pjesët e tjera të trupit, në pamje duket momenti kur transportohet në spital i mbuluar nga gjaku. Por, pavarësisht ndërhyrjes së mjekëve, ai nuk arriti që të mbijetonte duke humbur jetën nga plagët që mori.

Autorët e vrasjes janë një 34-vjeçar shqiptar dhe një 25-vjeçar grek. Albert Bako vuante dënimin për një vrasje në 2014, ndërsa akuzohej edhe për disa vepra të tjera.