Një sipërfaqe pyjore është përfshirën nga flakët e zjarrit në fshatin Dush të rrethit të Pukës, ndërsa paraprakisht dyshohet për zjarrvënie të qëllimshme.

Grupet e emergjencave të bashkisë dhe zjarrfikëset kanë shkuar menjëherë në vendngjarje ku kanë nisur punën për të shuar flakët.

Më parë ka qenë edhe një zjarr në fshatin Hoten në qarkun Shkodër, ku është fikur nga zjarrfikëset