Në këtë pyll mbarështrohen 100 fazane duke i dhënë emrin këtij parku.

Çdo ditë turistë të huaj dhe vendas udhëtojnë me kilometra për të vizituar këtë zonë, duke e klasifikuar si një nga zonat më të bukura në Korçë.

Vladimir Cani është personi i cili kujdeset çdo ditë për fazanët, dhe 2 sorkardhet.
Ai thotë se ky park është i hapur për turistët çdo ditë.
Cani: Turistët janë kënaqur shumë që nga pastërtia e pyllit, puna që është bërë, shtesat e zogjve, kafshëve.

Ky park shërben edhe si vend relaksi për banorët.
“I bëj thirrje biznesit të investojë këtu, se mundësitë e bashkisë mund të jenë të kufizuara, është një perlë.”

Pylli i Fazanëve ndodhet 2 kilometra larg qytetit të Maliqit, ndërsa fazanët janë simboli i Monumentit të Natyrës.